Hucurat 12

Hucurat Suresinin 12. ayetini çeşitli vesilelerle burada defalarca paylaştım. Birçok konu hakkındaki değerlendirmemde de bu ayet temel teşkil etti.

Aslında bu surenin tamamı, erdemli bir toplumun özelliklerini gösteren muhteşem bir suredir. İman iddiasındaki herkesin düşüne düşüne okuması ve asla başkalarını değil kendisini hedef alarak sorgulama ve değerlendirme yapması gereken bir suredir.

Bugün de aynı surenin 11. ayeti ile sizleri, kelimenin tam anlamıyla “başbaşa” bırakmak istiyorum. Daha sonra bu ayetlerin düşündürdükleri ile ilgili değerlendirmeler yapmak istiyorum ama şimdilik sadece ayeti okumayı ve üzerinde tefekkür etmeyi tercih ediyorum. İnşaallah tüm sureyi değerlendirmeye almanız için bir vesile olur. Dikkat! Allah CC. buyuruyor:

“Ey iman edenler! Hiçbir topluluk başka bir toplulukla alay etmesin. Olur ki alay edilenler, onlardan daha iyi olabilirler. Kadınlar da başka kadınlarla alay etmesinler. Alay edilen kadınlar, kendilerinden daha iyi olabilirler. Birbirinizi ayıplamayınız. Birbirinize kötü lakaplar takmayınız. İmandan sonra, fâsık diye anılmak ne kötüdür! Kim tövbe etmezse işte onlar zâlimlerdir.”

Kur’an-ı Kerim Hucurat Suresi 11. ayet.

Not: Yrd. Doç. Dr. Şahin Güven’in bu sure ile ilgili müstakil bir kitabı bulunmaktadır. Erdemli Toplumun İnşası adlı Düşün Yayınlarından çıkmış olan kitabı ilgilenenlere tavsiye ederim.


Yayımlandı

kategorisi

, ,

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın