İstediğinizi Yapın!

Bugün Fussilet Suresi’nin hiç değilse 30. ayetinden itibaren sonuna kadar okumanızı tavsiye ederek birkaç ayetini sizlerle paylaşmak istiyorum.

“Gerçek şu ki ayetlerimizi anlam ve amacından saptıranlar asla bizden gizlenemezler; şimdi ateşe atılan mı, yoksa Kıyamet Günü (huzura) güven içinde gelen mi daha değerlidir?
İSTEDİĞİNİZİ YAPIN, nasıl olsa O yaptığınız her şeyi görmektedir.”

Fussilet Suresi 40. ayet (Mustafa İslamoğlu – Hayat Kitabı Kur’an Meali)

Ben bugün bu çok şey anlatan ayete “istediğinizi yapın” kısmından bakmak istiyorum.

Bu ayeti okuyunca insan Allah’ın kendisine bu dünyada verdiği hürriyetin sınırsızlığına şaşmıyor mu Allah aşkına? Kendi ayetlerini değiştiren, bozan, anlamsız ve yararsız hale getirenlere bile “istediğinizi yapın” deniyorsa artık özgürlüğün daha ileri bir noktası düşünülebilir mi?

Bir de bu ayetleri Ahirete imanı problemli kişilerin okuduğunu düşünürsek (ki zaten böyle bir problemi olmayan Allah’ın ayetlerini bozmak değil hiçbir emrini ihlal etmemeye çalışır) o zaman o kişi için zaten ölümden sonrası da önemli değil. O halde bu dünyada meydana gelecek her türlü rezalete hazır olmalıyız. Kötülükler, iğrençlikler, kölelikler, sömürüler bizi şaşırtmamalı. Çünkü burası dünya. Burada fıtratını bozarak zalim haline gelmişler için herşey serbest. Üstelik Allah’ın bahşettiği imkanlarla..

Önemli olan ise biz onlardan olmayalım. İnsanı iyi ve kötü yönleriyle iyi (onu Yatan’dan öğrenerek) tanımalı ve vahyin rehberliğinde bir hayatla dünya sınavını başarıyla tamamlamalıyız. Bu ayetten de anlaşılıyor ki asıl amaç dünya sınavını kazanmaktır.

“Kim Allah’ı razı edecek iş işlerse kendi lehine olur; kim de kötülük işlerse kendi aleyhine olur. RABBİNİN KULLARINA ZULMETME İHTİMALİ ASLA BULUNMAMAKTADIR.”

Fussilet Suresi 46. ayet (Mustafa İslamoğlu – Hayat Kitabı Kur’an Meali)

Bu, Allah’ın emirlerini hayatının birinci sırasına yerleştirmiş kişiler için ne büyük müjdedir. Yüceler Yücesi Yaratan onlardan olabilmemiz için bize yardım etsin..


Yayımlandı

kategorisi

, ,

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın