Kasas Suresi Günü

Bugün Kasas Suresi Günü olsun:

Rahman ve Rahim olan Allah’ın Adıyla

“Unutmayın ki Karun da Musa kavmine mensup biriydi; fakat haddi aştı; zira Biz kendisine öyle hazineler vermiştik ki sadece anahtarlarını taşımak bile güçlü kuvvetli bir müfrezeye zor gelirdi.
Birgün kavmi ona dedi ki: “ŞIMARMA! Çünkü Allah şımaranları sevmez.
Gel sen Allah’ın sana verdiklerini doğru yolda harcayarak ahiret yurdunun (mutluluğunu) ara, üstelik dünyadan da nasibini unutma! Allah’ın sana iyilikte bulunduğu gibi sen de (başkalarına) iyilik yap ve sakın ola yeryüzünde haddi aşarak bozgunculuk edeyim deme; çünkü Allah bozguncuları sevmez.”

Karun, “Herkes iyi bilsin ki servete ben KENDİ BİLGİM ve BECERİM sayesinde ulaştım” dedi. O bilmez miydi ki Allah kendisinden önceki kuşaklar içerisinden ondan DAHA GÜÇLÜ KUVVETLİ ve maddi birikimi DAHA FAZLA olan NİCELERİNİ helak etmiştir.
Artık suçu tabiat haline getirenlerin günahlarından sual olunmaz.

Ve işte bu kişi kavminin karşısına tüm görkem ve gösterişi içinde çıkmıştı. YALNIZCA DÜNYA HAYATINI İSTEYENLER “Ah keşke, ne olurdu Karun’a verilen bize de verilseydi! Şu kesin ki O GERÇEKTEN ÇOK ŞANSLI BİRİYMİŞ” derlerdi.

Fakat bilgi ve bilginin amacını kavrama yeteneği ile donatılmış olanlar da “YAZIKLAR OLSUN SİZE! İman eden, Allah’ın razı olduğu iş işleyen kimselere Allah’ın verdiği ödül daha hayırlıdır; ama ona sabredenlerden başkası kavuşamaz” derlerdi.

Nihayet (Karun’u) da onun evini barkını da YERİN DİBİNE geçirdik. Artık Allah’tan başka hiç kimse onun yardımına yetişemezdi; zira yardımı hak edenlerden değildi.

Daha dün onun yerinde olmaya can atanlar diyorlardı ki: “Vay canına! Demek ki kullarından dileyenin rızkını genişletmeyi dileyen, dileyeninkini de sınırlamayı dileyen Allah’mış! Eğer Allah bize lutfetmemiş olsaydı elbet bizi de yerin dibine geçirirdi! Vay be! Görülen o ki, meğer nankörler asla iflah olmazmış.”

İşte orada (bir de) ahiret yurdu var! Biz orayı yeryüzünde büyüklük taslamayan ve fesat çıkarmak istemeyen kimselere tahsis ederiz; zira mutlu son, sorumlu davrananların olacaktır.

Kim huzura iyiliklerle çıkarsa, işte ona getirdiğinden daha hayırlısı vardır. Kim de huzura kötülüklerle çıkarsa, işte kötülük yapan o kimseler SADECE YAPTIKLARININ KARŞILIĞINI görecekler.”

Kur’an-ı Kerim – Kasas Suresi 76- 84. ayetler…


Yayımlandı

kategorisi

, ,

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın